Елена Рибакина е сочена за една от основните фаворитки за

...
 Елена Рибакина е сочена за една от основните фаворитки за
Коментари Харесай

Крах за шампионката от Уимбълдън: Рибакина се сбогува с турнира в Берлин още във 2-ри кръг

 

Елена Рибакина е посочена за една от главните фаворитки за спечелването на Уимбълдън и през тази година, само че през днешния ден казахстанската тенисистка разколеба сходни изказвания, откакто позволи поврат в осминафиналната фаза на шампионата в Берлин против международната №23 Дона Векич. Макар и с известни съмнения, международната №3 съумя да завоюва дебютната част, само че след това хърватката превключи на по-висока предавка и реализира поврат, поднасяйки огромната изненада в конкуренцията след 6:7(1) 6:3 6:4. Така Векич продължава към четвъртфиналите, където я чака дуел с 81-вата в света Елена Аванесян.

Хърватката започва срещата на доста високо равнище, като с помощта на отличното ориентиране на ударите си не позволяваше на своята съперничка да постанова ритъма си на игра. От друга страна, ударите на Рибакина постоянно бяха лишени от точност и дълбочина и точно непостоянството в изявите на шампионката от Уимбълдън ѝ попречи да реализира пробив. Така се стигна до тайбрек, в който международната №3 сподели най-хубавото си лице, с цел да откри цялостна доминация и да се поздрави с триумфа в откриващия сет.

Втората част стартира с няколко безметежни подавания за двете тенисистки, само че в средата на сета неточностите от ракетата на представителката на Казахстан зачестиха, а това бе мигновено осъдено от международната №23. Стабилна от главната линия и разнообразна в ударите си, Векич поведе с пробив и 5:2, а не след дълго вкара дуела в трета решителна част.

Финалният сет се разви по подобен сюжет като третия, защото първоначално му опциите за пробив напълно отсъстваха. Нов спад в концентрацията на Рибакина обаче докара до брейк в седмия гейм, който се оказа и съдбоносен за изхода на дуела, тъй като хърватката продължи да бъде безапелационна от линията за начален удар и откакто загуби едвам 4 точки на личен сервис в сета, доближи до крайния триумф.

 

 

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР